Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Millainen on kirje parhaalle ystävälle

Millainen on kirje parhaalle ystävälle

  • tehnyt
Kirje parhaalle ystävälle

Joskus kaikkein paras ystävä muuttaa johonkin kauemmas ja mieleen tulee, että voisi lähestyä häntä välillä kirjeitse, vaikka erilaisia online viestintämuotoja on olemassa paljon. Kirjeestä voi tehdä hyvinkin erilaisen kuin esimerkiksi sähköpostista tai whatsapp -viestistä. Verrattuna sähköpostiin, kirjeeseen saa huomattavasti syvemmin ja värikkäämmin kirjoitettua erilaisista aiheista ja jopa kahden välisestä ystävyydestä sekä siihen liittyvistä tunteista. Millainen on kirje parhaalle ystävälle ja mitä siinä voi kertoa?

Kirje parhaalle ystävälle tuo lukijan lähemmäs

Ensimmäinen asia, mikä kirjettä miettiessä tulee muistaa, on se, että kirjoittamiseen varaa aikaa sekä rauhallisen paikan. Silloin voi keskittyä omiin ajatuksiinsa ja samalla voi tuoda ajatuksen kohteen huomattavasti lähemmäs itseänsä. Tällainen kirje onkin kuin lahja parhaalle ystävälle. Käsin kirjoittaminen tekee työn hitaammaksi, jolloin voi kaikessa rauhassa myös ajatella niitä asioita, joita aikoo ystävälle kirjoittaa.

Joskus tällainen kirje parhaalle ystävälle on omiaan myös esimerkiksi merkkipäivänä eikä sitä silloin tarvitse postittaa, vaan sen voi myös antaa kuten lahjan. Vastaanottaja voi itse päättää lukeeko sen heti vai haluaako olla ihan kaikessa rauhassa ja perehtyä aiheeseen vasta myöhemmin. Kirje saattaa aiheuttaa tunnemyrskyn sekä kirjoittajassa että lukijassa ja silloin se onkin kaikkein onnistunein.

Mitä kirje parhaalle ystävälle voi sisältää

Yhteisistä muistoista on helppo kirjoittaa ja niistä riittää paljon kerrottavaa. Jokin nuoruuden ajan tapahtuman voi nähdä vanhempana eri tavalla ja yhteisestä kokemuksesta voi löytää jonkin täysin uuden näkövinkkelin. Sen voi kertoa ystävälleen ja samalla antaa hänellekin uutta ajattelemisen aihetta. Hän voi miettiä omalta osaltaan sitä, kokeeko hän sen samalla tavalla kuin sinä kirjoittajana.

Kirjeellä ei ole mitään vaatimusta siitä, kuinka pitkä sen tulee olla. Voit täysin itse päättää, miten paljon kerrot yhdessä viettämästä ajastanne ja mitä kaikkea olette yhdessä kokeneet. Voit myös kertoa hänelle jotakin uutta itsestäsi, mutta muista kuitenkin, että kirjoitat kirjettä hänelle eikä ole kovin järkevää kohdistaa koko tarinaa pelkästään itsestä puhumiseen. Pääasia on huomioida hänet ja se, että kerrot hänen olevan sinulle edelleen tärkeä henkilö.

Kirjeen kirjoittamisen tyylilläkään ei ole loppujen lopuksi merkitystä, koska teet siitä juuri sellaisen, joka on niin sanotusti “itsensä näköinen”. Lukiessaan sitä ystäväsi tunnistaa sinut tekstisi tyylistä ja yhteisistä kokemuksista tai yhdessä vietetystä ajasta. Vaikka vuodet muuttavat ihmistä, sisin pysyy kuitenkin samanlaisena kuin ennenkin. Se asia onkin ystävyydessä se tärkein huomata. Kirje on kuin online casino, josta löytää parhaat pelit kuten ystävästä parhaat puolet.

Huomiosi kohdistuu häneen

Kirjeessä parhaalle ystävälle on kohdistettava kaikki huomio häneen, mutta on silti pyrittävä välttämään mitään ylitsevuotavaa kerrontaa, josta on heti tulkittavissa, että kirjoittaja ei ole tosissaan. Kerro hänelle, miksi arvostat häntä ja miksi juuri teidän kahden ystävyys on kirjeen arvoinen. Hyvää ystävyyttä ei välttämättä ole helppo kuvata, mutta aina kannattaa yrittää.

Kirjoitustyyli on järkevää pitää juuri sellaisena kuin itsekin olet. Persoonallisuus kirjoittamisessa on parasta voimaa ja siitä lukija tunnistaa sinut kaikkein parhaiten. Esimerkiksi vaikeassa tilanteessa oleva ystävä saa sinun kirjeestäsi voimaa, jos uskallat kirjoittaa täysin omalla tyylilläsi. Sinun ei tarvitse etsiä kirjakielestä tyyliä, jos se ei ole sinulle ominaista.

Toisinaan hurtti huumori on parasta ja sillä saat lukijan nauramaan itsensä jopa kyyneliin. Teidän kahden keskinäinen suhde voi olla täynnä hersyvää huumoria, kummallisia sattumuksia vuosien varrella, jotka eivät silloin naurattaneet, mutta vuodet ovat värittäneet muistot kullalla. Kirje on kuitenkin mieluista yllätys ja sillä entisestään vahvistat kahden välistä suhdettanne. Et osaa arvaakaan, miten paljon käyttöä on kirjepaperille ja kynälle!

Avainsanat: