Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Lahja parhaalle ystävälle

Lahja parhaalle ystävälle

  • tehnyt
Lahja parhaalle ystävälle kannattaa valita huolella.

Lahja parhaalle ystävälle ei ole aina helposti keksittävissä. Koska kyseessä on paras ystäväsi, niin haluat varmasti antaa jotain yksilöllistä, joka sopii juuri ystävällesi aivan erityisesti. Parhaalle ystävälle hankittavaa lahjaa kannattaa hetki pohtia, eikä lähteä suin päin ostoksille. Tässä kirjoituksessa annamme neuvoja sinulle lahjan valintaan liittyen. Uskomme vinkeistämme olevan hyötyä, kun pohdit miten parhaiten yllättää rakas ystävä.

Millainen lahja parhaalle ystävälle?

Aivan aluksi kannattaa miettiä, että miksi annat lahjan. Onko kyseessä syntymäpäivälahja parhaalle ystävälle, lahja jostain saavutuksesta vai ehkä ystävänpäivälahja? Sen jälkeen voit miettiä, että haluatko yllättää ystävän valitsemalla lahjan itse vai kysytkö häneltä mitä hän haluaisi. Syntymäpäivälahjan arvoon vaikuttaa esimerkiksi se, että täyttääkö päivänsankari pyöreitä vuosia. Mikäli kyseessä ovat esimerkiksi 50-vuotisjuhlat, niin budjetistasi voit panostaa hieman enemmän kuin tavanomaiseen syntymäpäivälahjaan.

Tänä päivänä lahjoja ostetaan hyvin erilaisia ja varsinaista lahjaetikettiä ystävälahjoille ei oikeastaan enää ole. Toki tilanteen arviointi on aina paikallaan. Mikäli ystäväsi valmistuu esimerkiksi maisteriksi yliopistosta, niin voit miettiä esimerkiksi lahjaa, joka sopii tutkinnon kanssa yhteen. Merikapteeniksi valmistuvalle voit ostaa esimerkiksi lämpimän merimiesvillapaidan. Pyöreitä vuosia täyttäessä yksi oivallinen lahja on lahjakortti ystäväsi lempiravintolaan, jonne voit lähteä seuraksi syömään.

Syntymäpäivälahja parhaalle ystävälle

Kaikista yleisin lahja ystävälle on syntymäpäivälahja. Lahja parhaalle ystävälle kannattaa valita ystäväsi persoonallisuus ja maku huomioiden. Erittäin hyvä ja suhteellisen varma keino lahjaa valittaessa on ostaa lahja, joka liittyy ystäväsi harrastuksiin. Mikäli ystäväsi harrastaa esimerkiksi veneilyä tai kalastusta, niin oivallinen lahja on vedenpitävä säilytyspussi tai laukku. Mikäli harrastuksena on juokseminen, niin hikipanta on oivallinen lahja.

Lahja parhaalle ystävälle ei välttämättä ole kallis. Voit esimerkiksi pyytää hänet syntymäpäiväkahveille ja leipoa herkullisia pullia, tai sitten voit viedä hänet baarin ja tarjota oluen tai pari. Lahjan voi myös tehdä itse. Itsetehdyt lahjat ovatkin usein niitä kaikista mieluisempia. Mikäli sinulla on kädentaitoja, niin kannattaa tätäkin harkita.

Lahjaa antaessa ajatus on tärkein

Loppujen lopuksi lahjaa antaessa ajatus on tärkein. Lahjan ei tarvitse olla siis kallis. Suomalaisessa perinteessä hyvin suosittu lahja on ollut kautta rahapelien historian veikkausarpa. Yksi vaihtoehto voisi olla pelirivi tai pari suositussa pelissä nimeltä Eurojackpot. Parhaassa tapauksessa lahjansaaja voi siis saada hyvinkin arvokkaan lahjan! Mikäli päävoitto napsahtaa kohdalle, niin hän ehkä muistaa sinuakin sen jälkeen kun on lunastanut voittonsa.

Toinen suosittu lahja sukupuolesta riippumatta on laadukas hajuvesi. Parhaat hajuvedet ovat erittäin mieluisia lahjoja. Ne ovat usein myös riittoisia, eli lahjan saaja voi nauttia lahjastaan pitkäänkin. Myös jokin vaatekappale, kuten huivi tai hattu on mukava lahjaidea. Persoonalliset sukatkin voivat ilahduttaa suuresti.

Anna ikimuistoinen lahja parhaalle ystävälle

Mikäli haluat panostaa lahjaan hieman enemmän ja ilahduttaa ystävääsi erityisellä huomiolla, niin kannattaa valita lahja joka kestää aikaa ja säilyy vaikka ikuisesti. Ystävän risti on kaunis ja iätön lahja ystävälle. Voit antaa sen melkein missä tilanteessa tahansa, kuten ystävänpäivänä tai syntymäpäivälahjaksi. Ystävänristi on kaunis ristiriipuskoru, joka muistuttaa sinusta aina roikkuessaan kaulassa.

Ystävänristi ja muut laadukkaat korut ovat niin sanottuja iättömiä lahjoja, jotka oikein pidettynä kestävät ajan hammasta. Niitä voi myös huoltaa tarvittaessa. Korun antaminen on aina merkki siitä, että ystäväsi on sinulle aivan erityinen.

Lahja parhaalle ystävälle on lahja myös sinulle. Kauniin ja harkiten valitun lahjan antaminen tuo usein lahjan antajallekin hyvän mielen. Varsinkin lahjansaajan ilahtumisen näkeminen tuo myös antajalle hymyn huulille. Elämässä on kuitenkin rajallisesti aikaa ja ystäviäkään ei ole liikaa. Lahjan antaminen on kaunis teko, joka yleensä muistetaan pitkään. Onnea lahjan metsästämiseen!