Etusivu » Blogi » Toisenlaiset frendit kertoo, miten erilaiset ystävät vaikuttavat elämään

Toisenlaiset frendit kertoo, miten erilaiset ystävät vaikuttavat elämään

  • tehnyt
Ystävien kädet yhdessä

Erilaiset ystävät pitävät elämän virkeänä ja on ehkä hyväkin olla useita tärkeitä ihmisiä elämässään. Ystäviä tarvitsee meistä jokainen, sen tietävät myös Ylelle tehdyssä suomalaisessa dokumenttisarjassa esiintyvät kehitysvammaiset kaverukset. Sarja kuvattiin Helsingissä, Kankurinkulman kotiyhteisössä. Sarjan avulla tuodaan esille kehitysvammaisten elämää ja erilaisuutta, mutta myös se, ettei kehitysvammaisuus estä normaalia elämää. Vammaisuus ei tee ihmisestä huonompaa tai parempaa, hän on silti tavallinen ihminen.

Erilaiset ystävät ja silti edelleen yhdessä?

Joukkiolla on edelleen samanlainen vauhti päällä kuin oli vuonna 2010, jolloin sarjan kuvaaminen aloitettiin. Sitä tehtiin vuoteen 2014 saakka, kunnes sarja lopetettiin. Mutta ystävyys ei loppunut siihen, vaan elämä jatkui normaalina eteenpäin. Kaikki kuusi ohjelmassa esiintynyttä asuvat edelleen samassa paikassa ja onpa romanssiakin syttynyt. Sanna ja Timo ottivat ja menivät kihloihin.

Samaiset Sanna ja Timo olivat aikoinaan myös ensimmäiset talon asukkaat. Jos Sanna vaikuttaa tutulle, johtuu se siitä, että hän on muun muassa näytellyt Salatuissa elämissä Roosa Kemppaista. Hän myös kilpaili alppihiihdossa kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailuissa, melkoinen monitaituri siis. Ole ystävä sivusto arvostaa näiden ihmisten pitkään kestänyttä ystävyyttä. Kaikilla pitäisi olla yhtä välittäviä ihmisiä ympärillään, kuten heillä on.

Kehitysvammaisten asema on parantunut

Timo on jatkanut musiikkiharrastustaan ja toiminut tiskijukkana erilaisissa tilaisuuksissa. Ei onnistuisi ihan joka pojalta sekään. Sarja omalta osaltaan varmasti vaikutti siihen, että ajan saatossa suhtautuminen kehitysvammaisiin on muuttunut parempaan päin. He voivat elää normaalia elämää ja toteuttaa haaveitaan siinä, missä muutkin ihmiset.