Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Tee itse koru parhaalle ystävälle

Tee itse koru parhaalle ystävälle

  • tehnyt
Koru parhaalle ystävälle voi olla itse valmistettu.

Koru parhaalle ystävälle on mitä parhain lahja, kun haluaa muistaa ystäväänsä. Koruaskartelu on suosittu harrastus. Muutaman materiaalin ja mielikuvituksen avulla valmistuu näyttävät korut sekä ystävälle että itselle. Kun korun valmistaa itse, voi olla varma siitä, millaisia materiaaleja siihen on käytetty. Koruja voi valmistaa monin tavoin ja materiaalein. Niiden materiaaleina voi käyttää esimerkiksi puuhelmiä, lasihelmiä, erilaisia ketjuja ja riipuksia.

Koru parhaalle ystävälle erilaisista materiaaleista

Kun haluaa valmistaa korun parhaalle ystävälle, pitää miettiä, millaisen korun haluaa saada aikaiseksi. Voisiko se olla ehkäpä kaulakoru, korvakorut tai rannekoru? Kaulakorun voi valmistaa punomalla ketjun metallilenkeistä. Siihen voi käyttää myös puuhelmiä tai lasihelmiä. Lisäksi on hyvä olla jonkinlainen korulukko. Korun työstämiseen tarvitaan pihdit, joilla voi puristaa tai vääntää osat paikoilleen.

Ystävänristi on yksi suosittu koru. Sen voi tehdä esimerkiksi helmistä ja nyöristä tai punotusta ketjusta. Jos käyttää nyöriä, ei tarvita korulukkoa, vaan nyöriin voi tehdä säätösolmun, jonka avulla pituutta voidaan säätää itselle sopivaksi. Materiaaleiksi korujen valmistamiseen kannattaa aina valita nikkelittömiä vaihtoehtoja, koska varsin moni on nikkelille allerginen.

Korutarvikkeet voi ostaa netistä

Korutarvikkeet ja materiaalit korun valmistamiseen voi ostaa netistä. Netti on pullollaan erilaisia materiaaleja ja tarvikkeita. Askarteluun erikoistuneet kaupat ovat parhaita paikkoja hankkia tarvikkeita ja materiaaleja. Niistä löytyy usein myös ohjeita sekä vinkkejä koruaskarteluun. Kannattaa vertailla verkkokauppojen tarjontaa ja hintoja ennen materiaalien valintaa.

Avainsanat: