Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Elämän alku Kalevala koru

Elämän alku Kalevala koru

  • tehnyt
Elämän alku Kalevala koru

Kalevala korut ovat enemmän kuin pelkästään koruja, vaan niihin liittyy myös ajatonta kauneutta, kestäviä arvoja sekä voimaannuttavia tarinoita. Korujen myynti on alkanut jo vuonna 1937, jolloin oli tarkoitus kerätä rahaa patsashankkeelle. Ideana oli silloin pystyttää patsas kalevalaiselle naiselle. Toinen maailmansota alkoi ja varat päätettiinkin käyttää hädänalaisten auttamiseen. Siitä lähtien naisten ja lasten auttaminen on jatkunut tähän päivään asti. Elämän alku Kalevala koru on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs ja sen pisaran muotoon kätkeytyy kaikki, mitä elämän alussa tarvitaan, uusien kokemusten lisäksi myös onnen hetkiä.

Marja Suna design

Elämän alku Kalevala koru on Marja Suna designia. Marja on yksi lahjakkaista taiteilijoistamme ja parhaiten hänet ehkä tunnetaan vaatesuunnittelijana, jonka käsistä on syntynyt Marimekon vaatteita. Hänen kiinnostuksensa on myös yltänyt lasiin ja paperiin sekä lopulta metalliin, koska se oli hänelle tuntematon materiaali. Hänen ideansa, olipa kyseessä kangas, metalli tai lasi, on aina se, että jokaisen suunnitelman takana tulee olla joko ajatus tai jokin sanoma.

Elämän alku henkii hyvin vahvasti sekä sanomaa että ajatusta. Sanonta on, että ‘pienistä pisaroista kasvaa suuri puro’, joten se kuvaa hyvin sitä, millainen elämän alku voi olla. Lapsen ensi hetkessä pisara on pieni ja elämän edetessä ja kokemuspisaroiden lisääntyessä, niistä kasvaa vähitellen puro, joka vie pientä kulkijaa turvallisesti eteenpäin kohti aikuisuutta.

Kun Marja Suna suunnittelee koruja, hän pohtii niitä siltä kannalta, että ne ovat osa pukeutumista. Niiden pitää olla käytettäviä, mutta toisaalta myös puhdaslinjaisia. Jokainen koru kuvaa myös aikaansa. Luonto antaa hänelle paljon ideoita ja siitä kertoo myös pisaran muotoinen elämän alku. Toinen tärkeä elementti hänen koruissaan on se, että niissä valo taittuu materiaalin pinnassa.

Elämän alku Kalevala koru sinistä kvartsia

Sinisestä kvartsista sanotaan, että se on tyynnyttävä ja toisaalta myös henkistä kommunikaatiota kohottava kivi. Sille on myös ominaista tuoda hyvinvointia ja onnentunnetta, joten ei ole mikään ihme, että se on valikoitunut elämän alun kiveksi. Kvartsille on myös ominaista lasikiilto sekä sen kiteet ovat muodoltaan pitkiä sekä pyramidipäisiä, kuusikulmaisia prismoja.

Kvartsia esiintyy useissa eri väreissä ja siksi siitä on muodostunut varsin suosittu korukivi. Elämän alku -korussa kvartsi on ornamenttikuvioisen riipuksen sisällä, joten se tuo siksi upeasti esiin omaa kiiltoaan. Hopean värisenä siihen kulminoituu rauhallisuus sekä seesteisyys. Riipus on 23 millimetriä korkea ja halkaisijaltaan 16 millimetriä. Sitä on ollut saatavilla myös kalsedoni kivellä sekä meripihkalla.

Elämän alku Kalevala korun käyttö

Samalla tavalla kuin Ystävänristi, sen voi antaa parhaalle ystävälle, mutta myös pienelle lapselle. Molemmat korut kestävät aikaa ja ne voi hyvin antaa perintönä sukupolvelta toiselle. Kalevala korujen luonnollisuus tekee niistä herkkiä ja ne ovat saaneet alkunsa muinaiskoruista tai ovat niistä mukaelmia. Lisäksi tuotannossa on paljon vaikutteita yhteiskunnallisista ilmiöistä sekä kulttuurista. Monet kasinopelit netissä kertovat myös historiaa tai kulttuuria omassa muodossaan.

Kalevala koruja on nähty myös valtiovierailuilla. Joten niiden aika ei ole koskaan ohi ja ne sopivat hyvin monenlaisten asujen kanssa. Kansallispuvut ovat tietenkin ihan omiaan erilaisille Kalevala koruille, mutta myös muunlainen juhlapukeutuminen on niiden kanssa yhtä onnistunutta. Myös arkisemmassa pukeutumisessa niillä on oma sijansa. Sellaiseen saa hyvin yhdistettyä sekä Ystävänristin kuin Elämän alku -korun. Niiden käyttöä ei niinkään määrää mikään tyyli vaan enemmän käyttäjänsä oma tunne ja silloin korun käyttäminen sopii mihin tilanteeseen tahansa.

Avainsanat: